Shiftbase

4.4 (195)
Write a Review!
Workforce management software

Overall rating

4.4 /5
(195)
Value for Money
4.4/5
Features
4.2/5
Ease of Use
4.3/5
Customer Support
4.6/5

95%
recommended this app
Sort by

195 Reviews

quentin
Overall rating
  • Industry: Hospital & Health Care
  • Company size: 51–200 Employees
  • Used Daily for 1-5 months
  • Review Source

Overall rating

  • Value for Money
  • Ease of Use
  • Customer Support
  • Likelihood to recommend 8.0 /10

Shiftbase is customizable & flexible, but easy to use

Reviewed on 24/08/2021

We were looking for a flexibel tool which allows us to experiment with self-rostering & self-plannin...

We were looking for a flexibel tool which allows us to experiment with self-rostering & self-planning. This is all possible with the build-in functions & ability to adjust rights. Now, our whole team is managed on the same platform, so everyone is able to see who's planned in for the day, who's on vacation etc. I hope the app will continue to be refined in the future, and that feedback from customers will be taken into account for the continuous development.

Pros

The deciding factors for me where:
- Flexibility in the assignment of rights to certain groups of users (allows for self-rostering and added flexibility, we use it to add a "flex" group to every team, so everyone can see the roster of another team, without the ability to change something)
- The API: helps in tracking employee parameters without being dependent on manual repporting
- Ease of use: it's always a challenge to launch a group of people into daily use of the app, and the question remains how the new tool will be introduced and explained. I'm glad shiftbase has a knowledge centre, so one can lookup any questions quite easily

Cons

- The presentation of the "team roster" isn't all that useful
- A lack of options for part-time employees, meaning that the planning of off-days has to be managed with the use of availability, which takes time to put in for each and every employee
- Polishing the app: the app is quite useful, but in my opinion it isn't quite as refined as the mean application

Gert
Overall rating
  • Industry: Food & Beverages
  • Company size: 11–50 Employees
  • Used Daily for 1-5 months
  • Review Source

Overall rating

  • Value for Money
  • Ease of Use
  • Customer Support
  • Likelihood to recommend 10.0 /10

Absolutely the best software for The Netherlands

Reviewed on 07/09/2020

Our company has grown considerably and the administration on paper and Excel was no longer...

Our company has grown considerably and the administration on paper and Excel was no longer sufficient.
It now saves 5 hours per month in calculating hours and vacations and planning has become much simpler.

Pros

The program is very clear and easy to understand, especially when compared to other software.
It will take a few hours to master, but it is very user friendly and complete.

The helpdesk in the Netherlands is perfect. They are always directly accessible and you always have the right person on the line.
And everyone knows exactly how everything works and who you are, so within 5 minutes a question is dealt with and a problem solved.

Cons

Switching to this software simply takes time and attention. And you really need to schedule that. You actually have to take 2 full days to do so.
But once everything has been set up, it's absolutely top-notch.

Response from DifferentLab

Hi Gert,

Thank you for the nice review. We get a lot of energy from your enthusiasm! We are looking forward to a beautiful and long-term relationship! :)

^ Bart

Mateusz
Overall rating
  • Industry: Pharmaceuticals
  • Company size: 11–50 Employees
  • Used Daily for 1+ year
  • Review Source

Overall rating

  • Ease of Use
  • Customer Support
  • Likelihood to recommend 8.0 /10

Very nice software

Reviewed on 30/06/2020

Pros

A lot of colours to differentiate different users and processes
Very nice work time recalulation with different calulation factors (day/night)
View switchable from own tasks to the rest of the team in one click

Cons

Graphic representation of certain tasks would be nice, for example to see how many operators have done certain taks in a specific timeframe, or other example is to plot the workhours.

Response from DifferentLab

Hi Mateusz,

We are happy that you are so satisfied with our software! Graphically we try to meet all the wishes of our users, so we take your tip with us.

^ Bart

Jessie
Overall rating
  • Used Daily for 1+ year
  • Review Source

Overall rating

  • Value for Money
  • Ease of Use
  • Customer Support

An easy way for making a working schedule.

Reviewed on 25/07/2018

Pros

Giving the employee's a quick and clear overview of their worked hours and absentees. User Friendly mobile app. The permissions settings are great.

Cons

Takes some time to getting used to the app, there is a manual which can help you getting you started.

Response from DifferentLab

Hi Jessie,

Thank you for your kind words, this makes us very happy. If you have any questions, we will be happy to help you! You can call, email or chat with us.

^ Bart

Millo
Overall rating
  • Industry: Hospital & Health Care
  • Company size: 11–50 Employees
  • Used Daily for 1+ year
  • Review Source

Overall rating

  • Value for Money
  • Ease of Use
  • Customer Support
  • Likelihood to recommend 8.0 /10

agenda

Reviewed on 15/06/2020

top

top

Pros

flexibel, low price, more calendars, etc

Cons

outlook , more maps, looks good, users list

Response from DifferentLab

Hi Millo,

Thank you for your great review!

We are really pleased to hear that you are satisfied with our software.

Kind regards, Bart

Florian
Overall rating
  • Used Daily for 6-12 months
  • Review Source

Overall rating

  • Value for Money
  • Ease of Use
  • Customer Support
  • Likelihood to recommend 8.0 /10

Great system that makes creating schedules easy. Also the timesheets are clear and simple.

Reviewed on 24/07/2018

Pros

Easy-to-use, no need for long training.
Access rights per group
Works fast and makes scheduling very easy

Cons

Not all features we would like are available (yet) For example custom fields would be a great addition.

Response from DifferentLab

Hi Florian,

Many thanks for your great review.

Team Shiftbase

Ilona
Overall rating
  • Industry: Hospital & Health Care
  • Company size: 1,001–5,000 Employees
  • Used Daily for 1+ year
  • Review Source

Overall rating

  • Value for Money
  • Ease of Use
  • Customer Support
  • Likelihood to recommend 8.0 /10

Zeer tevreden met Shiftbase

Reviewed on 31/10/2022

Goed

Goed

Pros

Programma is makkelijk in gebruik. Overzichtelijk en goed in te delen voor verschillende locaties en of teams. Uren registratie en accorderen van gewerkte uren gaat makkelijk en is overzichtelijk. Afwezigheid en verzuim kan makkelijk worden geregistreerd. Een goed programma voor een organisatie waar er veel veranderingen zijn op korte termijn.

Cons

Het is jammer dat je geen locaties en of diensten kan opslaan in een soort geschiedenis zonder deze er totaal uit te halen. Het kan handig zijn om iets uit het verleden op te zoeken. Het is jammer dat je aantekeningen die je maakt in een personeelsdossier niet in het systeem kan doorzetten naar leidinggevende andere coördinatoren.

Response from DifferentLab

Thank you so much for your review and kind words. We really appreciate this. Thank you also for the feedback you gave us. This will always be looked at. Often, more is possible than you think. Please feel free to contact us. Our customer service will be happy to look at the possibilities with you and whether some options are already possible.

Herman
Overall rating
  • Industry: Hospitality
  • Company size: 11–50 Employees
  • Used Daily for 6-12 months
  • Review Source

Overall rating

  • Value for Money
  • Ease of Use
  • Customer Support
  • Likelihood to recommend 10.0 /10

In mijn branche koploper

Reviewed on 16/06/2020

Ik ben zelf ex-automatiseerder en dus erg kritisch. Wij hebben reeds enkele planningspakketten...

Ik ben zelf ex-automatiseerder en dus erg kritisch. Wij hebben reeds enkele planningspakketten geprobeerd. In alle gevallen was het gebruiksgemak matig en werden vaak dingen beloofd die vervolgens op de plank bleven liggen.
Ik heb de mogelijkheid gehad om met de proefversie Shiftbase ervaring op te doen, maar was na enkele dagen al overtuigd dat dit pakket in ieder geval voor de eisen die wij stellen, met kop en schouders boven de anderen uitstak.

Pros

Qua functionaliteit doet het pakket wat het moet doen. Eenvoudig plannen, beschikbaarheid medewerkers beheren, diverse duidelijke schermoverzichten. App voor medewerkers waarin belangrijke zaken als inzien planning, ruilverzoeken indienen en accepteren, openstaande diensten oppakken, nieuwsbrieven lezen (en beantwoorden) op eenvoudige wijze worden aangeboden.
Integratie met de software van ons payroll-bedrijf (Connexie), waardoor uren doorgeven binnen 2 minuten is afgehandeld.
Integratie met kloksysteem, zodat klokuren automatisch naast roosteruren worden gehouden.
Bij eventuele vragen of onduidelijkheden kun je gebruik maken van de chat, hierin wordt meestal binnen 5 minuten op professionele wijze geantwoord.

Cons

Eigenlijk weinig minpunten. Ik heb enkele suggesties gedaan die overzichten voor mij nog verder vereenvoudigen, en die hopelijk in de wishlist terecht komen.

Response from DifferentLab

Beste Herman,

Bedankt voor je positieve review!

We blijven constant naar onze klanten luisten, voor de beste gebruikerservaring.

Groeten Bart

Roland
Overall rating
  • Industry: Apparel & Fashion
  • Company size: 51–200 Employees
  • Used Daily for 2+ years
  • Review Source

Overall rating

  • Ease of Use
  • Customer Support
  • Likelihood to recommend 8.0 /10

Aandachtspunten

Reviewed on 09/07/2020

Het snel schakelen tussen de filiaalplanningen en het onder elkaar zetten van deze filiaalplanningen...

Het snel schakelen tussen de filiaalplanningen en het onder elkaar zetten van deze filiaalplanningen werkt handig en efficiënt.
Daarnaast de bovengenoemde punten verbeteren zou het gebruiksgemak nog meer vergroten.

Pros

Gebruiksgemak: snel inzicht in filiaalplanningen en goed-/ afkeuren van verlof.
Efficiënt overzicht beschikbaar van vakantiesaldo.

Cons

-Bij het bekijken van de filiaalplanningen, is aan de rechterkant de onderste filialen niet zichtbaar. Deze filialen moet je zelf opzoeken via de zoekbalk erboven; doorscrollen naar beneden werkt dus niet.
- Overzicht vakantieuren medewerker: zou handig zijn als er een overzicht toegevoegd wordt waarbij het eindsaldo vakantieuren actueel wordt bijgehouden. Stel: medewerker start met 20 vakantieuren uit 2019. Heeft tot heden hiervan 15 uur opgemaakt. Dan zou het overzichtelijk zijn als hier een extra kolom wordt toegevoegd waarop de resterende 5 uren wordt weergegeven.

Response from DifferentLab

Hi Roland,

Bedankt voor je uitgebreide feedback.

Zeer binnenkort komen we met een update met betrekking tot de vakantie-uren, waarbij duidelijk te zien is hoeveel uur er meegenomen wordt van voorgaande jaren.

Mocht je hier vragen over hebben, dan helpen we je graag.

Team Shiftbase

Nicole
Overall rating
  • Industry: Leisure, Travel & Tourism
  • Company size: 2–10 Employees
  • Used Daily for 1+ year
  • Review Source

Overall rating

  • Value for Money
  • Ease of Use
  • Likelihood to recommend 10.0 /10

Fijn systeem om mee in te plannen

Reviewed on 15/06/2020

Het is voor het personeel een erg overzichtelijk plansysteem. Je brengt het personeel eenvoudig op...

Het is voor het personeel een erg overzichtelijk plansysteem. Je brengt het personeel eenvoudig op de hoogte van de laatste wijzigingen en kunt het rooster per week (of eigen tijdsbestek) eenvoudig versturen. Ook als eigenaar heb ik tot nu toe nog geen problemen ervaren, het systeem is nog nooit uitgevallen of niet toegankelijk geweest. De website in combinatie met de app is naar mijn mening een juiste keuze.

Pros

Het is eenvoudig en overzichtelijk om jouw personeel in te plannen. Aan het einde van de maand heb je een duidelijk overzicht van de gewerkte uren. De app is erg handig voor het personeel om te kijken wanneer zij moeten werken. Ook het invullen van de beschikbaarheid werkt prettig.

Cons

Ik vind het persoonlijk niet fijn om het personeel via de app in te plannen, in de app heb je geen duidelijk overzicht van wie er beschikbaar is. Ik plan het personeel altijd in via de website.

Response from DifferentLab

Beste Nicole,

Bedankt voor je review!

Wij vinden het superleuk om te horen dat je zo enthousiast bent!

De mobiele app is inderdaad als ondersteuning voor de computer bedoeld.

Hopelijk kunnen we je nog vele jaren van dienst zijn.

Groeten Bart

Dave
Overall rating
  • Industry: Hospitality
  • Company size: 51–200 Employees
  • Used Daily for 2+ years
  • Review Source

Overall rating

  • Value for Money
  • Ease of Use
  • Customer Support
  • Likelihood to recommend 10.0 /10

Spijkers

Reviewed on 31/10/2022

Snel en super vriendelijk bij vragen

Snel en super vriendelijk bij vragen

Pros

Dat je alles in 1 klik kan inzien. Helder en duidelijk. Het scheelt heel veel tijd dan vroeger opzoeken in mappen

Cons

Het uitklokken zou misschien verbeterd kunnen worden. Misschien een notificatie sturen naar de ingeklokte personen

Alternatives Considered

Linda

Reasons for Switching to Shiftbase

Goede heldere uitleg, en ik voelde een klik

Response from DifferentLab

Thank you very much for your review. Great to read that you are so satisfied with using Shiftbase. Thanks also for the feedback given. This will always be looked at to see where there is room for improvement.

Eva
Overall rating
  • Industry: Financial Services
  • Company size: 201–500 Employees
  • Used Daily for 6-12 months
  • Review Source

Overall rating

  • Value for Money
  • Ease of Use
  • Customer Support
  • Likelihood to recommend 3.0 /10

Gemiste kans

Reviewed on 01/07/2020

Het vertrouwen dat je wilt hebben in een programma dat de diensten en betaling van het salaris van...

Het vertrouwen dat je wilt hebben in een programma dat de diensten en betaling van het salaris van je eigen medewerkers mede bepaalt, ontbreekt.

Pros

Het gemak van het invoeren van een nieuwe medewerker.

Cons

De functies die zorgen voor efficiëntie en overzichtelijkheid ontbreken. Er is geen mogelijkheid om een vakantie (buiten de ingevoerde vakantie door de werknemer) in te voeren in het roosteroverzicht. Er is geen mogelijkheid om vrije dagen aan te geven bij medewerkers in het rooster zelf (behalve dmv afwezigheid waardoor geen dienst kan worden ingevoerd). Het is niet mogelijk om duidelijk aan te geven waarom iemand die dag toch afwezig is, bv bij ziekte/onverwachte afmelding. Dus moet er een 0-uren dienst worden toegevoegd met notitie (die wel weer wordt weergegeven in de urenregistratie). Daarnaast blijft er constant een verschil tussen de urenregistratie-uren en de rooster-uren, die wederom weer zorgen voor verwarring. Diensten kunnen alleen via een + knop worden toegevoegd (ipv bv dmv dropdownmenu) en daardoor kost het bij een gemiddelde van 20 diensten per dag veel te veel tijd om efficiënt een rooster in te delen. Er kan geen onderscheid worden gemaakt tussen vaste en parttime medewerkers. En waarom kan er op individueel niveau niet worden gesleept met diensten maar moet er heel omslachtig een datum worden aangevinkt voordat er op die dag een dienst kan worden ingepland? Er bestaat geen printversie die het rooster op een overzichtelijke manier kan afdrukken en dus moet er met de zoominstellingen van de printer worden gespeeld om het passend te maken. Al met al is het een vrij ouderwetse manier van werken die zeker niet gebruiksvriendelijk is.

Response from DifferentLab

Hi Eva,

Wij vinden het erg jammer dat je deze ervaring hebt met onze software. Wij streven naar de beste software, en willen dan ook van jou als gebruiker leren!

Een aantal punten die je benoemd zijn echter wel te realiseren, dus neem gerust contact met ons op zodat we het eens samen door kunnen nemen!

Je kunt ons bellen, mailen of chatten. :)

^ Bart

Marc
Overall rating
  • Industry: Hospital & Health Care
  • Company size: 1,001–5,000 Employees
  • Used Daily for 1+ year
  • Review Source

Overall rating

  • Value for Money
  • Ease of Use
  • Likelihood to recommend 9.0 /10

Eenvoudig in gebruik

Reviewed on 16/06/2020

Shiftbase wordt door ons gebruikt om de basis planning van taken uit te voeren. Dit is onderverdeeld...

Shiftbase wordt door ons gebruikt om de basis planning van taken uit te voeren. Dit is onderverdeeld in meerdere teams. Uitzonderingen worden wekelijks en dagelijks bijgewerkt. Dit zijn kleinere aanpassingen waardoor een groot deel van de planning reeds vroegtijdig inzichtelijk is door het herhalende karakter van diensten.

Pros

Shiftbase is zeer eenvoudig voor het plannen van taken, met name herhalende taken. In verschillende dashboards houdt je eenvoudig overzicht over de plannen en tijdsbesteding.
Ook via de App voor Android of iOS is shiftbase eenvoudig te raadplegen en aan te passen

Cons

De cloudbases oplossing die je overal toegang geeft tot de shiftbase omgeving is helaas niet te integreren met een lokale Exchange omgeving. Gebruik je O365, dan is dit wel mogelijk.

Response from DifferentLab

Beste Marc,

Bedankt voor je review!

Wij vinden het leuk om te lezen dat de eenvoud van Shiftbase jullie aanspreekt!
Dit is iets waar wij veel tijd in steken.

Binnenkort gaan we kijken naar de mogelijkheden om een koppeling op te zetten met Exchange omgevingen.

Groeten Bart

Gerard
Overall rating
  • Industry: Food & Beverages
  • Company size: 51–200 Employees
  • Used Daily for 1+ year
  • Review Source

Overall rating

  • Ease of Use
  • Likelihood to recommend 9.0 /10

FRUIT OP JE WERK & Shiftbase

Reviewed on 01/07/2020

Pros

Het product is zeer makkelijk in gebruik, ook wanneer je hier geen ervaring mee hebt. Je hebt het volledige pakket snel onder de knie. Het is zeer belangrijk voor ons als organisatie dat de roosters zo makkelijk inzichtelijk zijn , en dat je hier ook aanvullende informatie kunt geven. Daarnaast is het ideaal dat je met één druk op de knop een rapportage kunt draaien over datgene wat je nodig hebt. Vervolgens kunnen we middels een andere koppeling dit weer doorschieten naar ons salarispakket als het bijvoorbeeld om overuren gaat.

Cons

Het nadeel van deze software is dat er gekozen is voor een bepaalde berekening wanneer het op vakantiedagen aankomt. Dit is niet vrij invulbaar en aan te passen naar onze eigen CAO. Hierdoor zullen we altijd verschillen blijven houden met onze salarisadministratie, ook al zijn ze miniem. Dat zal dus nooit helemaal aansluiten.

Response from DifferentLab

Hallo Gerard,

Bedankt voor je positieve review :D

Als het goed is zouden de vakantie-uren volledig moeten aansluiten op jullie eigen berekening.

Mocht je hier nog een keer naar willen kijken, dan willen we je hier graag bij helpen.

Groeten Bart

Mariska
Overall rating
  • Industry: Hospital & Health Care
  • Company size: 11–50 Employees
  • Used Daily for 1-5 months
  • Review Source

Overall rating

  • Value for Money
  • Ease of Use
  • Customer Support
  • Likelihood to recommend 9.0 /10

Overzichtelijk, klantvriendelijk en multifunctioneel

Reviewed on 30/06/2020

Vanaf het begin tijdens de pilot kon je zelf kijken en ervaren hoe het systeem werkt. Hierdoor kan...

Vanaf het begin tijdens de pilot kon je zelf kijken en ervaren hoe het systeem werkt. Hierdoor kan je goed inschatten of het systeem past bij de organisatie en het beleid. Eventuele vragen en/of onduidelijkheden worden per mail/telefonisch goed ondersteund.

Pros

Duidelijk overzicht voor medewerkers/gebruikers wat betreft roostering, overzicht gewerkte uren, verlof. En voor beheerders overzichtelijk en prettig dat je rechten goed kunt verdelen. Prettige, kundige en snelle klantenservice. We zijn nog in de ontdekkende fase en zien steeds meer mogelijkheden.

Cons

De rapportage mogelijkheden mogen meer ontwikkelt worden, missen van betaaloverzicht per medewerker per maand. Als ook uitbreiding van de HR mogelijkheden als documenten overzichtelijk toe kunnen voegen waaronder salarisstroken, contracten ed.

Response from DifferentLab

Hoi Mariska,

Bedankt voor je super review!

Het uploaden van medewerker bestanden is al mogelijk! Wij blijven onze software steeds uitbreiden met extra (HR) functionaliteiten.

Groeten Bart

Sanne
Overall rating
  • Industry: Events Services
  • Company size: 51–200 Employees
  • Used Daily for 1+ year
  • Review Source

Overall rating

  • Value for Money
  • Ease of Use
  • Customer Support
  • Likelihood to recommend 7.0 /10

Shiftbase goed bezig

Reviewed on 01/07/2020

Voorheen waren we planningen aan het maken via Excel en de beschikbaarheid per personeelslid aan...

Voorheen waren we planningen aan het maken via Excel en de beschikbaarheid per personeelslid aan het opvragen, dit gaat nu veel gemakkelijker. Daarnaast het overzicht van plus- en min-uren van vaste werknemers is erg duidelijk.

Pros

Het programma is overzichtelijk in de planning en het overzicht van de plus- en min uren.

Cons

Wij zijn een evenementenlocatie, waarbij we niet dagelijks het programma nodig hebben voor onze evenementenplanning. Daar is het programma niet helemaal op ingericht.

Alternatives Considered

Reasons for Switching to Shiftbase

Prijsoverweging en goed geholpen.

Response from DifferentLab

Hallo Sanne,

Bedankt voor je review.

Team Shiftbase

Mike
Overall rating
  • Industry: Hospitality
  • Company size: 51–200 Employees
  • Used Daily for 2+ years
  • Review Source

Overall rating

  • Value for Money
  • Ease of Use
  • Customer Support
  • Likelihood to recommend 8.0 /10

Gemakkelijk voor gebruiker en beheerder

Reviewed on 15/06/2020

Fijn en overzichtelijk systeem, voor zowel de medewerkers, bedrijfsleiders als de beheerders....

Fijn en overzichtelijk systeem, voor zowel de medewerkers, bedrijfsleiders als de beheerders.

Roosteren wordt makkelijk gemaakt door het aanmaken van teams, vaste diensten en andere opties. Daarnaast makkelijk om vakantie aanvragen goed te keuren.

Pros

- Goede app
- Te koppelen met veelgebruikte systemen
- Makkelijk roosteren
- Veel informatie uit te halen

Cons

- Nieuwe zoekfunctie rapportages
- Geen mogelijkheid dagen of weken te blokkeren voor vakantie aanvragen
- Sommige koppelingen zijn minimaal waar meer mogelijkheden zijn
- Urenregistratie niet meer overzichtelijk welke dagen zijn gesloten en nog open staan

Response from DifferentLab

Beste Mike,

Bedankt voor je review.

Vanaf volgende week gaan we je blij maken met de nieuwe functionaliteit waarbij het mogelijk is om dagen te blokkeren voor een afwezigheidsaanvraag.

Wat betreft de koppeling, helaas is het voor ons niet altijd mogelijk om alle gegevens uit te lezen van een koppelpartner.

Groeten Bart

Martijn
Overall rating
  • Industry: Sports
  • Company size: 11–50 Employees
  • Used Daily for 2+ years
  • Review Source

Overall rating

  • Value for Money
  • Ease of Use
  • Customer Support
  • Likelihood to recommend 9.0 /10

Zeer gebruiksvriendelijk en alles omvattend programma

Reviewed on 23/07/2020

Zeer tevreden over het programma, betrouwbaarheid, personele ondersteuning (helpdesk) en alle...

Zeer tevreden over het programma, betrouwbaarheid, personele ondersteuning (helpdesk) en alle informatie inzichtelijk bij elkaar.

Pros

Betrouwbaar, goed beveiligt, veel diverse informatie direct zichtbaar voor medewerkers alsook management, alle gegevens bij elkaar, zeer snelle en vriendelijke helpdesk, koppelbaar met Numbers en duidelijk voor elke type gebruiker.

Cons

Urenverantwoording is veel werk (veel handelingen om na te kijken en goed te keuren).

Response from DifferentLab

Hallo Martijn,

Bedankt voor je mooie recensie!

Mochten jullie de urenverantwoording nog efficienter willen doen, dan staat onze servicedesk voor jullie klaar!

Team Shiftbase

Carin
Overall rating
  • Industry: Mental Health Care
  • Company size: 11–50 Employees
  • Used Daily for 1+ year
  • Review Source

Overall rating

  • Ease of Use
  • Customer Support
  • Likelihood to recommend 7.0 /10

Review gebruik shiftbase

Reviewed on 31/10/2022

Over het algemeen goed.

Over het algemeen goed.

Pros

Het klokken gaat gemakkelijkHet inplannen gaat makkelijkDe urenregistratie gaat gemakkelijk

Cons

Ziekmeldingen, afwezigheid enz worden niet op de gedetailleerde rapportage aangegeven. Dit zou makkelijk in de kolommen toegevoegd moeten kunnen worden als optie. De aanmeldingen van nieuwe medewerkers loopt sinds de update niet altijd even goed. Er moet vaak gebeld worden omdat ze uit het systeem gegooid worden en heel vaak nieuwe inlog gegevens moeten krijgen voordat ze er daadwerkelijk in staan. Dit komt wat onprofessioneel over naar de nieuwe medewerkers toe.

Response from DifferentLab

Thank you so much for your review and feedback on Shiftbase. Great to read that rostering and clocking are going as they should. Regarding your given feedback, we are happy to look into it with you. Our customer service team is always on hand to see what challenges you're up against right now.

Jard
Overall rating
  • Industry: Logistics & Supply Chain
  • Company size: 51–200 Employees
  • Used Daily for 1+ year
  • Review Source

Overall rating

  • Value for Money
  • Ease of Use
  • Customer Support
  • Likelihood to recommend 9.0 /10

Tijd-en verlofregistratie zelf op maat te maken

Reviewed on 16/06/2020

Shiftbase waarborgt de structuur binnen het bedrijf. De directe terugkoppeling bij een verlofaanvraa...

Shiftbase waarborgt de structuur binnen het bedrijf. De directe terugkoppeling bij een verlofaanvraag is prettig, en er zijn geen mails of briefjes die kwijt kunnen raken.

Pros

Je kunt in Shiftbase je eigen structuur bouwen. Je kunt diverse afdelingen, hiërarchische lagen, en rollen creëren, precies zoals het in jouw onderneming geregeld is.
De reeds bestaande koppeling met het payroll systeem en de lage implementatiekosten gaven voor ons de doorslag om aan de slag te gaan met Shiftbase.

Cons

Ik zou graag zien dat de koppeling tussen Shiftbase en ons payrollsysteem wordt uitgebreid zodat naast overwerk ook verlof, ATV en tijd-voor-tijd automatisch wordt overgezet naar de loonstrook.

Response from DifferentLab

Hallo Jard,

Bedankt voor je mooie review.

We nemen je feedback mee en gaan deze bespreken.

Team Shiftbase

Wendy
Overall rating
  • Industry: Retail
  • Company size: 2–10 Employees
  • Used Daily for 2+ years
  • Review Source

Overall rating

  • Ease of Use
  • Customer Support
  • Likelihood to recommend 8.0 /10

Shiftbase

Reviewed on 30/06/2020

Fijn en gebruikersvriendelijk systeem

Fijn en gebruikersvriendelijk systeem

Pros

Dat de vakantie dagen niet meer bijgehouden hoeven te worden in Excel. Overuren worden automatisch geregistreerd.

Cons

Het nadeel is als je bij een filiaal maar 1 klok hebt hangen en wel meerdere afdelingen dan pakt hij dus alle kloktijden op de "hoofd afdeling" waar de klok aanhangt. Dat is wel jammer want dan moet je elke keer die persoon zijn/haar kloktijden verplaatsen naar de juiste afdeling.

Response from DifferentLab

Hoi Wendy,

Leuk dat je een review hebt geschreven!

Je kan er ook voor kiezen dat de geklokte tijden op de afdeling wordt geplaatst waarop de medewerker is ingeroosterd.

Dit doe je door de tijdklok niet te koppelen aan een afdeling.

Onze support afdeling zal contact opnemen om te helpen bij het instellen.

Groeten Bart

Clayd
Overall rating
  • Industry: Sports
  • Company size: 11–50 Employees
  • Used Daily for 1+ year
  • Review Source

Overall rating

  • Value for Money
  • Ease of Use
  • Customer Support
  • Likelihood to recommend 8.0 /10

Grote hulp in overzicht

Reviewed on 15/06/2020

Fijn product, geduldige helpdesk

Fijn product, geduldige helpdesk

Pros

planning, financieel overzicht, oploaden bestanden medewerkers, app, helpdesk, gedetailleerd, functie/restrictie toewijzen gebruikers, telefonisch contact helpdesk geen chatbot of alleen maar email

Cons

ander jargon in sommige gevallen, veel mogelijkheden dus soms ingewikkeld, lastig vinden van juiste methode/functie gedetailleerd, aanleren omgaan met systeem, rooster gegevenswijzigingen de zelfde dag verwerken voor actueel overzicht anders wordt t niet meegenomen in het overzicht

Response from DifferentLab

Beste Clayd,

Bedankt voor je review!

Mocht je de punten die je noemt een keer willen bespreken, bel ons dan gerust.
We denken graag met je mee.

Groeten Bart

Kaeye
Overall rating
  • Industry: Hospitality
  • Company size: 2–10 Employees
  • Used Daily for 2+ years
  • Review Source

Overall rating

  • Value for Money
  • Ease of Use
  • Customer Support
  • Likelihood to recommend 7.0 /10

Fijne Roostersoftware

Reviewed on 16/06/2020

Dit programma zorgt voor een duidelijk inzichtelijk rooster. Aan te passen door zowel de beheerder...

Dit programma zorgt voor een duidelijk inzichtelijk rooster. Aan te passen door zowel de beheerder als de gebruikers. Ook alle gemaakte uren kunnen makkelijk worden teruggevonden en uitgelezen. Het is zelfs mogelijk contracten aan te maken en deze op te slaan.

Pros

Makkelijk een permanent rooster maken. Of standaard diensten maken en deze naar het daadwerkelijke rooster slepen. Elke gebruiker kan het makkelijk inzien en aanpassen.

Cons

Het aangeven wanneer je beschikbaar bent moet op het startscherm kunnen worden gedaan.

Response from DifferentLab

Beste Kaeye,

Bedankt voor je review!

We gaan kijken of we het aangeven van beschikbaarheid ook op het startscherm kunnen gaan plaatsen!

Groeten Bart

Bart
Overall rating
  • Industry: Retail
  • Company size: 11–50 Employees
  • Used Daily for 1+ year
  • Review Source

Overall rating

  • Value for Money
  • Ease of Use
  • Customer Support
  • Likelihood to recommend 10.0 /10

Makkelijk en snel

Reviewed on 15/06/2020

Voor ons team is het roosteren veel duidelijker en sneller geworden. Daarnaast is zeer handig dat...

Voor ons team is het roosteren veel duidelijker en sneller geworden. Daarnaast is zeer handig dat ieder teamlid alle vakantiedagen, overuren en werkdagen snel in kan zien.

Pros

Shiftbase werkt erg fijn en snel, heeft goede apps en het team achter Shiftbase reageert ook goed op opmerkingen of vragen.

Cons

Niet alles kan in de app gedaan worden, maar 90% van de handelingen kan wél op de mobile app.

Response from DifferentLab

Beste Bart,

Bedankt voor je positieve review.

We zijn erg blij dat je tevreden bent met onze software.

Groeten Bart

Sanne
Overall rating
  • Industry: Public Relations & Communications
  • Company size: 11–50 Employees
  • Used Daily for 1+ year
  • Review Source

Overall rating

  • Value for Money
  • Ease of Use
  • Customer Support
  • Likelihood to recommend 9.0 /10

Een overzichtelijke en gebruiksvriendelijke tool

Reviewed on 31/10/2022

Shiftbase bespaart veel tijd omdat het inplannen van personeel veel makkelijker is met de tool. Je...

Shiftbase bespaart veel tijd omdat het inplannen van personeel veel makkelijker is met de tool. Je ziet meteen ieders beschikbaarheid en afwezigheid en hebt zo sneller overzicht.

Pros

- Het is erg gebruiksvriendelijk en overzichtelijk - Door de app heeft iedereen tegelijk toegang tot het rooster - De functie dat medewerkers onderling kunnen ruilen is voor ons echt een uitkomtst

Cons

- Eigenlijk heb ik nog geen nadelen ondervonden

Response from DifferentLab

How incredibly nice to read this. Thank you for this review and these positive words. Good to read that you like the workability of Shiftbase so much.